Personal Training  |  Voeding  |  Lifestyle  |  Mindset & Coaching | BootcampWat is de Mifflin-St Jeor Formule?

De Mifflin-St Jeor formule is een wetenschappelijke onderbouwde methode die gebruikt kan worden om je BMR (Basal Metabolic Rate) te berekenen. Je BMR is het aantal calorieën dat je lichaam nodig heeft om te functioneren terwijl het in rust is.

Deze formule van Mifflin-St Jeor houdt rekening met je leeftijd, gewicht, lengte en geslacht. 

Het wordt het berekend?

De formule die gebruikt wordt voor de Mifflin-St Jeor methode is als volgt:

– Voor mannen: BMR = 10 × gewicht(kg) + 6,25 × hoogte(cm) – 5 × leeftijd(jaren) + 5
– Voor vrouwen: BMR = 10 × gewicht(kg) + 6,25 × hoogte(cm) – 5 × leeftijd(jaren) – 161

Waarvoor wordt het gebruikt?

Het begrijpen en kunnen toepassen van de BMR berekening is essentieel voor iedereen die zijn of haar fitnessdoelen wilt bereiken. 

Ongeacht of je doel is afvallen, aankomen of het huidige gewicht in stand houden, het kennen en dus begrijpen van de BMR berekening via de Mifflin-St Jeor formule helpt je om je dagelijkse calorie-inname te bepalen. 

Hoe zou je dit kunnen gebruiken om je fitnessdoelen te behalen?

1. Bepaal je doel: Wil je afvallen, of aankomen, of gewoon onderhouden? Het berekenen van je BMR is je startpunt.
2. Bereken je Activiteitenniveau: Bij je activiteitenniveau (PAL) geef je aan wat voor jou van toepassing is. Dit voegt- of trekt calorieën af in de berekening. 
3. Maak een voedingsplan: Gebruik je BMR om een evenwichtig dieet te creëren dat past bij je doelen. Kijk ook ons bij onze recepten om inspiratie te vinden wat je zoal snel en gezond kunt bereiden. 
4. Monitor en pas aan: Houd je voortgang bij en pas je plan aan indien nodig. Binnenkort bieden wij vanuit FitFuelLifestyle ook een app aan waarbinnen dit mogelijk zal zijn. 

Opmerking

Hoewel de Mifflin-St Jeor formule en de bijbehorende activiteiten berekening nuttige hulpmiddelen zijn om je dagelijkse energiebehoefte in te schatten, is het belangrijk om te benadrukken dat dit slechts richtlijnen zijn. 

Deze berekeningen zijn gebaseerd op gemiddelden en kunnen afwijken van je werkelijke behoeften. 

Ieder persoon is uniek, en meerdere factoren spelen een rol zoals metabolisme, spiermassa, gezondheidstoestand en nog veel meer zaken die van invloed kunnen zijn op je daadwerkelijke BMR en dus je energiebehoefte. Het is altijd een goed idee om deze berekening te gebruiken als startpunt en aan te passen nagelang. 

Wil je een nauwkeuriger beeld of wil je een veodings- of fitnessprofessional raadplegen in samenhang met een fitnesschema afgestemd op jouw doel? Houd dan onze website van FitFuelLifestyle in de gaten. Hier komt binnenkort meer informatie over. 

Translate »