Personal Training  |  Voeding  |  Lifestyle  |  Mindset & Coaching | Bootcamp

Aangepast Fitness Trainingsprogramma

Gepersonaliseerd Fitness trainingsprogramma voor Thuis of in de Sportschool.

Training videos ter ondersteuning.

Elke 6 tot 8 weken updates van jouw Fitness trainingsprogramma.

Training videos ter ondersteuning.

Exclusieve app toegang voor leden.

Chat ondersteuning voor leden.

Wekelijkse check-in voor coaching via chat binnen de app of whatsapp.

Gratis mindset & meditatie module.

Voedingscoaching

Voeding begeleiding om jouw doel te behalen.

Echte recepten, bereidingswijze, boodschappenlijstje.

Chat ondersteuning voor leden.

Wekelijkse check-in voor coaching via chat binnen de app of whatsapp.

15 minuten coachingsgesprek per maand via videobellen / webcam.

Gratis mindset & meditatie module.

Duo voedingscoaching

Voeding begeleiding om jouw doel te behalen.

Zelf uitkiezen welke maaltijden samen gegeten worden, afgestemd op jullie inname.

Echte recepten, bereidingswijze, boodschappenlijstje.

Chat ondersteuning voor leden.

Wekelijkse check-in voor coaching via chat binnen de app of whatsapp.

15 minuten coachingsgesprek per maand via videobellen / webcam.

Gratis mindset & meditatie module.

Aangepast Fitness en Voedingcoaching

Alles inbegrepen vanuit het pakket "Aangepast Fitness Trainingsprogramma".

Alles inbegrepen vanuit het pakket "Voedingscoaching".

1:1 Personal Training

Wil jij 1:1 begeleiding op locatie? Advies voor training en/ of voedingadvies?
Neem dan met mij contact op, klik hieronder.

Personal Training zal plaatsvinden bij SnapFitness te Landgraaf.

Zelfstandig
weekmenu

Jij hebt zelf de gehele controle over jouw weekmenu.

Ideaal als jij geen coaching wilt.

Elke week een nieuw weekmenu met recepten afgestemd op jouw doel.

Fit Fuel Lifestyle app impressie

Klant reviews

FAQ - Veelgestelde vragen

Welke taal wordt er ondersteund in de FFL App?

De Fit Fuel Lifestyle app ondersteunt:

– Nederlands
– Engels

Er is een aparte pagina opgezet om een volledige impressie te geven omtrent voeding. Klik hieronder voor meer informatie. 

Gratis e-book 3 dagen 4 momenten volume 1

Om een idee te krijgen van hoe een weekmenu eruit ziet heb ik een gratis e-book gemaakt voor 3 dagen en 4 eetmomenten op basis van 1900 calorieën. Download hier.

 

Heel simpel, Ja!
Dat is het mooie van het online coachen via de APP. Dit maakt het mogelijk om locatie onafhankelijk te trainen. 

Ook voorzie ik in de behoefte van trainen zonder gewichten, of alleen maar elastieken. Dus stel u vraag gerust, dan kijken we samen naar een passende oplossing. 

Gewicht:
Het gewicht is de totale massa van je lichaam in kilo / pond.

BMI:
De Body Mass Index (BMI) is een index voor het gewicht in verhouding tot de lichaamslengte. De BMI geeft een goede indicatie voor de gezondheid van je gewicht.

Lichaamsvet:
De hoeveelheid lichaamsvet (Body Fat Mass) wordt weergegeven in kilogrammen/ponden en als percentage van het totale lichaamsgewicht (Body Fat Percentage). 

Lichaamsvet is essentieel voor het behoud van de lichaamstemperatuur en de bescherming van de gewrichten en interne organen. 

De energie, of het aantal colorieen, dat ons lichaam nodig heeft is afkomstig van wat we eten en drinken. Calorieen worden verbrand door middel van fysieke activiteit en de algemene lichaamsfuncties. Als je hetzelfde aantal calorieen consumeert als je verbrandt, worden alle calorieen omgezet in energie. Maar als je meer consumeert dan verbrandt, worden overtollige calorieen opgeslagen in vetcellen. Als dit opgeslagen vet niet in energie wordt omgezet, creeert het overtollig lichaamsvet.

Te veel vet kan je gezondheid op lange termijn beschadigen. Van te veel lichaamsvet is aangetoond dat het risico op bepaalde aandoeningen kan verhogen. Bijvoorbeeld hoge bloeddruk, hartaandoeningen, diabetes type 2 en bepaalde vormen van kanker. 

Te weinig lichaamsvet kan leiden tot osteoporose op latere leeftijd, onregelmatige menstruatie en onvruchtbaarheid bij vrouwen. 

Het is daarom belangrijk om je lichaamsvet resultaten te monitoren met behulp van TANITA.

Spiermassa:
Het geschatte gewicht van de spieren in je lichaam. Spiermassa omvat de skeletspieren, gladde spieren zoals cardiale en digestieve spieren en het water in onze spieren. Spieren fungeren als motor voor de verbranding van energie. 

Wanneer je spiermassa toeneemt, neemt de snelheid waarmee je lichaam energie (calorieen) verbrandt toe. Dit verhoogt op zijn beurt je basaal metabolisme (BMR) en helpt overtollig lichaamsvet te verminderen en op een gezonde manier gewicht te verliezen. 

Wanneer je intensief traint zal je spiermassa in die mate toenemen dat je totale gewicht omhoog gaat. Daarom is het belangrijk om regelmatig de impact van je trainingsprogramma op de verhouding tussen je spiermassa en je vetmassa te meten. 

Spierkwaliteit:
De spierkwaliteitsscore geeft de “kwaliteit (staat) van de spieren” weer. Deze verandert door factoren zoals leeftijd en fitheid. 

Lichaamstype (1-9):
Geeft een score van je huidige lichaamstype op een schaal van negen verschillende lichaamstypen op basis van je spier- en vetmassa. 

Wanneer je hoeveelheid lichaamsbeweging verandert, zal de verhouding tussen je spier- en vetmassa ook veranderen en hiermee je algehele lichaamsbouw. 

Botmassa:
Het geschatte gewicht van botmineralen in je lichaam. 

Hoewel het onwaarschijnlijk is dat er op korte termijn merkbare veranderingen optreden, is het voor de lange termijn belangrijk om gezonde botten te behouden. Dit doe je door het hebben van een uitgebalanceerd dieet dat rijk aan calcium is en door regelmatig te oefenen met gewichtheffen. 

Visceraal vet:
Visceraal vet is diep gelegen in de buikstreek en dient ter bescherming van vitale organen. 

Hoewel het hebben van visceraal vet dus van groot belangr is, verhoogt een teveel van dit soort vet het risico op bepaalde ziekten, zoals het- en vaatziekten, hoge bloeddruk en het ontstaan van diabetes type 2. Ook wanneer je gewicht en totale hoeveelheid lichaamsvet constant blijft, kan de verdeling van je vet veranderen en meer verschuiven naar het buikgebied. Dit gebeurt met name bij het ouder worden. Het meten van de hoeveelheid visceraal vet is daarom essentieel. 

BMR:
Het Basaal Metabolisme, oftewel Basic Metabolic Rate (BMR) is de stofwisseling die nodig is om de minimale hoeveelheid energie te leveren die noodzakelijk is om de primaire levensprocessen uit te kunnen voeren. Onder deze processen vallen onder andere het in en uitademen, de hartslag en de groei van je haar, botten en huid. In andere woorden, het is de hoeveelheid kilocalorieen die het lichaam in rust nodig heeft om te functioneren, dus zonder dat er enige vorm van lichamelijke activiteit is. De BMR zorgt gemiddeld voor 60 tot en met 75 procent van het totale energieverbruik bij een gemiddeld persoon met een zittend bestaan. De BMR van een persoon is afhankelijk van de leeftijd, lengte, lichaamssamenstelling en gewicht. Iemand met meer spieren heeft bijvoorbeeld een hogere verbranding in rust dan iemand met weinig spieren. Ook neemt de BMR na het 20e levensjaar gemiddeld genomen per decennium met 2-3 procent af. Daarnaast hebben vrouwen over het algemeen een lagere BMR dan mannen. Dit heeft mede te maken met dat mannen meer spiermassa hebben dan vrouwen. Je BMR kan een goed startpunt vormen voor jouw persoonlijke plan om fitter te worden. Wanneer je meer spiermassa kweekt, neemt je BMR toe en neemt de verbranding van het aantal calorieen toe. 

Metabolische leeftijd:
Vergelijkt je BMR met het gemiddelde van je leeftijdsgroep.

Dit wordt berekend door het basaal metabolisme (BMR) te vergelijken met het gemiddelde BMR van je leeftijdsgroep. Waneeer je metabolische leeftijd hoger is dan je werkelijke leeftijd, is dit een indicatie dat een verbetering van je stofwisseling nodig is. Meer lichaamsbeweging zal een toename aan spierweefsel opleveren, waarmee je BMR wordt verhoogd en je metabolische leeftijd verlaagd. 

Lichaamswater:
Totaal lichaamsvocht is de totale hoeveelheid vocht in het lichaam, uitgedrukt als een percentage van het totale gewicht.

Lichaamsvocht is een essentieel onderdeel van gezond blijven. Meer dan de helft van het lichaam bestaat uit water. Het regelt de lichaamstemperatuur en helpt bij het elimineren van afval. Je verliest continu water door urine, zweet en ademhaling, dus het is belangrijk om dit te blijven aanvullen

De hoeveelheid vocht die je elke dag nodig hebt varieert van persoon tot persoon en wordt beinvloed door klimatologische omstandigheden en de hoeveelheid fysieke activiteit. Goede hydratatie helpt concentratieniveau, sportprestaties en algemeen welzijn. 

Experts raden aan minstens twee liter vocht per dag te drinken, bij voorkeur water of andere caloriearme dranken. Als je traint, is het belangrijk dat je extra vocht inneemt om topprestaties te kunnen bereiken. 

Gezonde lichaamsvochtpercentates zijn: 
– Vrouw 45-60 %
– Man 50-65 %

Hartslag:
Hartslag in rust kan cardiovasculaire morbiditeit en mortaliteit voorspellen. Het monitoren van de hartslag kan helpen bij de preventie en het controleren van hart- en vaatziekten. De sterftecijfers die toe te schrijven zijn aan hart- en vaatziekten zijn in de loop der jaren afgenomen, maar hartslag blijft een belangrijke indicator voor het diagnosticeren van ziekten. 

 

Bronvermelding: De gehele uitleg is overgenomen vanuit de Tanita applicatie voor mobiel gebruik. De gehele uitleg is dus te danken aan Tanita. 

Alle betalingen lopen via maandelijkse automatische incasso.
Bij het uitchecken, en dus betalen, heeft u de mogelijkheid om te betalen via diverse betalingsmethoden zoals iDeal enz.  

Als u via uw account ingelogd bent kunt u uw abonnement eenvoudig opzeggen. 

Er is geen opzegtermijn. U kunt dus gewoon per maand uw afgesloten abonnement opzeggen. 

Heb je vragen over coaching? Vul het formulier hieronder in.

Translate »