Personal Training  |  Voeding  |  Lifestyle  |  Mindset & Coaching | Bootcamp

FAQ - Veelgestelde vragen

Welke intoleranties worden er ondersteund?

Gluten
Lactose
Noten
Vis
Vlees

Ja dit kan. Heel eenvoudig is dit in te stellen. 

Onze persoonlijke weekmenu’s bij Fit Fuel Lifestyle zorgen ervoor dat je op een gezonde en doelgerichte manier eet. Naast vast voedsel speelt ook je drinkgedrag een cruciale rol! Drink genoeg.

Bepaalde dranken, zoals vruchtensap, frisdrank en alcohol, bevatten aanzienlijke hoeveelheden calorieën. Als je bijvoorbeeld regelmatig een glas wijn inschenkt, is het belangrijk te beseffen dat dit extra suikers en energie toevoegt bovenop de dagelijkse inname via het Fit Fuel Lifestyle weekmenu!

Afhankelijk van je drankkeuzes en consumptiefrequentie kan dit echt invloed hebben op de behaalde resultaten.

Bij de weekmenu’s van Fit Fuel Lifestyle gaan we ervan uit dat je geen extra calorieën binnenkrijgt via drankjes. We krijgen vaak de vraag van gebruikers: “Mag ik dan alleen maar water drinken?”

Gelukkig hoeft dat zeker niet! Denk aan water met een vleugje smaak. Voeg bijvoorbeeld wat fruit, komkommer of kruiden zoals gember, tijm of munt toe. Ook thee, koffie of magere zuivel (plantaardig) zijn smakelijk en bevatten weinig calorieën.

En zoals altijd geldt: een glas wijn of een cappuccino op zijn tijd is echt niet direct een probleem.

Zorg er alleen voor dat het niet wekelijks leidt tot aanzienlijke calorie-inname, want dat kan snel invloed hebben op je behaalde resultaten!

Tips & Trucs:

Wil je op een verantwoorde manier controleren hoeveel calorieën er in een bepaald drankje zitten? De FatSecret app kan hierbij van pas komen. Door het gebruik van deze app kun je inzicht krijgen in de calorieën van verschillende dranken. Je kunt ervoor kiezen om dit in mindering te brengen van je dagelijkse menu, bijvoorbeeld door een eetmoment over te slaan of de hoeveelheid te verminderen, om zo te compenseren voor de calorieën die je hebt genuttigd via drankjes. Dit kan helpen bij het behouden van een gebalanceerde calorie-inname en het behalen van je gezondheidsdoelen. Dit is ook hoe ik het zelf doe. 

In mijn situatie, stel ik nuttig een drankje van 100 calorieën dan breng ik dat in mindering van mijn middag snack, of ik laat de middag snack in zijn geheel weg, afhankelijk van hoeveel calorieën deze bevat. 

Nuttig om te weten is dat het Fit Fuel Lifestyle-programma al rekening houdt met je activiteit op sportdagen (dit heb jij tijdens de intake vragen aangegeven). De wekelijkse voedingsplannen omvatten al de extra calorieën die nodig zijn voor je trainingen of fysieke inspanningen!

Als je echter nog specifieker wilt zijn op sportdagen en wat meer wilt eten, kun je dit gemakkelijk aanpassen via de eigen macro-instellingen in je dashboard. Hier heb je de vrijheid om per dag aan te geven hoeveel calorieën, eiwitten, koolhydraten en vetten je wilt consumeren.

Let op, op dat moment schakel jij over naar eigen instellingen. Wees hier van bewust en dat jouw lichaam anders kan reageren afhankelijk van je doel. 

Normaal gesproken bevatten onze weekmenu’s 6 eetmomenten per dag. Maar misschien geef je de voorkeur aan minder eetmomenten gedurende de dag. Via de eetmomenteninstelling kun je eenvoudig eetmomenten uitsluiten. We passen de macro’s in je nieuwe weekmenu’s dan aan op het lagere aantal maaltijden.

Stel het gewenste aantal eetmomenten eenmalig in en we passen het toe vanaf je eerstvolgende weekmenu. Handig, toch?

De populariteit van intermittent fasting is de laatste tijd enorm toegenomen, en daar is een goede reden voor!

Door je eerste maaltijd uit te stellen tot de lunch, creëer je een ‘calorie-buffer’ voor later op de dag. Dit maakt het mogelijk om later grotere maaltijden te nuttigen en toch dat verzadigde gevoel te behouden.

Dit is een krachtige methode om vet te verliezen zonder het gevoel te hebben dat je vastzit aan een strikt dieet.

Het is echter essentieel om te begrijpen dat de basis van vetverlies, namelijk het creëren van een calorietekort, nog steeds van toepassing is bij intermittent fasting.

Als je dagelijks vast maar aan het einde van de dag meer eet dan je energiebehoefte, zal het vasten niet leiden tot vetverlies. Het behouden van een calorietekort gedurende de hele dag staat gelijk aan vetverlies.

Intermittent fasting moet vooral worden gezien als een tool om het handhaven van een calorietekort aangenamer te maken.

Begin met onze intermittent fasting eetschema’s! Heb je al ervaring met intermittent fasting of wil je het eens proberen? Start dan met onze intermittent fasting eetschema’s.

Elke week ontvang je een eenvoudig te volgen intermittent fasting eetschema met bijvoorbeeld 4 eetmomenten per dag (afhankelijk van je voorkeur), inclusief een handige boodschappenlijst voor de hele week.

Onze recepten zijn zo samengesteld dat ze qua porties en macronutriënten zijn afgestemd op jouw behoeften voor vetverlies.

Bijvoorbeeld: Lunch (12:00) Snack (15:00) Diner (18:00) Snack (20:00)

Voor de lunch en na de laatste snack consumeer je niets dat calorieën bevat. Water, thee en zwarte koffie (zonder toevoegingen) zijn wel toegestaan.

Handit om te weten:
Via jouw dashboard stel je heel gemakkelijk je hoeveelheid eetmomenten in. Ideaal dus! probeer het eens. 

Je maakt al een tijdje gebruik van Fit Fuel Lifestyle weekmenu’s. Als je doel is om af te vallen of juist aan te komen of gewoon onderhoud, ben je wellicht al een paar kilo kwijtgeraakt of juist aangekomen.

Dat is geweldig nieuws, maar het is belangrijk om hier even bij stil te staan! Zoals je waarschijnlijk weet, is je dagelijkse caloriebehoefte deels afhankelijk van je gewicht.

Dus als je bijvoorbeeld vijf kilo bent afgevallen, heb je per dag minder calorieën nodig. Het is dan het beste om ook iets minder calorieën te eten om verder af te blijven vallen.

Om je weekmenu’s perfect op maat te houden, is het handig als je gewicht in Fit Fuel Lifestyle up-to-date blijft. Daarom krijg je wekelijks een pop-up waar je je gewicht kunt invoeren.

Dit heeft twee voordelen: je krijgt een mooie grafiek van de ontwikkeling van je gewicht én je menu’s worden automatisch aangepast aan je nieuwe caloriebehoefte.

Als je niet automatisch je gewicht wilt updaten, kun je de pop-ups eenvoudig uitschakelen in je dashboard!

Met de weekmenu’s van Fit Fuel Lifestyle heb je de volledige controle over het type recepten dat in je weekmenu’s verschijnt.

Ben je vaak druk en heb je weinig tijd om te koken? Of sta je juist graag wat langer in de keuken?

Je kunt jouw voorkeur voor eenvoudige, normale of uitgebreide recepten heel gemakkelijk aangeven via de dieetvoorkeuren instelling in je dashboard.

De wijzigingen worden van kracht vanaf je volgende weekmenu. En uiteraard kun je deze instellingen altijd op elk moment aanpassen.

Het daadwerkelijke gewichtsverlies is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder je beginnende gewicht, spiermassa, voedingspatroon en energieverbruik.

Over het algemeen raad ik aan om in te zetten op 0.5 kg per week. Naarmate je dichter bij je streefgewicht komt, kan dit proces iets vertragen.

Leden van Fit Fuel Lifestyle vallen dit ook daadwerkelijk af en houden dit vol door het proces rustig te laten verlopen. 

Regelmatig krijgen we de vraag of we koolhydraatarme weekmenu’s aanbieden. Het antwoord daarop is ja. 

Bij het aanmelden (stap 7, na het voltooien van je calorieberekening) geef je eenvoudig aan of je koolhydraatarm of koolhydraatbeperkt wilt eten. Wij passen je wekelijkse menu’s en boodschappenlijsten hier vervolgens op aan. Heel handig, toch?

Binnen deze instellingen kun je ook jouw voorkeuren aangeven, zoals het gewenste aantal eetmomenten per dag, eventuele intoleranties en het uitsluiten van producten die je liever niet wilt zien.

Je kunt deze voorkeuren altijd aanpassen. We zullen deze aanpassingen verwerken in je eerstvolgende weekmenu.

Binnen jouw dashboard, onder de sectie ‘dieetvoorkeuren’, vind je een uitgebreide lijst van producten die je kunt uitsluiten.

Dus stel, jij lust geen witlof, dan sluit je die eenvoudig uit.

Alle wijzigingen die je maakt, worden van kracht vanaf het eerstvolgende weekmenu.

Fit Fuel Lifestyle stelt standaard volledige weekmenu’s voor je samen. Maar wist je dat je zelf de mate van variatie in je weekmenu kunt bepalen?

Houd je bijvoorbeeld van havermout of yoghurt als ontbijt? Of heb je een vast lunchritueel met brood? Of specifieke favoriete recepten voor het avondeten?

Met de eetmomenten instelling kun je eenvoudig recepten of receptcategorieën vastzetten naar jouw voorkeur.

Op deze manier heb je zelf invloed op de mate van afwisseling en kun je ook de kosten van je boodschappen beïnvloeden. Maar als je hier geen zin in hebt, nemen wij natuurlijk graag de leiding voor je.

Neem dan gerust met mij contact op door op onderstaande link te klikken. Spreken we ons dan. 

https://fitfuellifestyle.com/contactformulier 

Translate »